Saç Ekimi Sonrası Kanama | Dr. Ahmet Ayık
0

Saç ekiminden sonra hastalarımız, iyileşme dönemi süresince bazı endişe ve kaygılarla baş başa kalıyor. Bu endişelerden bir tanesi, işlem bölgesinde kanama gelişme ihtimali. Ekimden sonra işlem bölgelerinde kanama beklemeyiz; ancak bu durumun gelişmesi ciddi bir sorun var demek değildir. Saç ekiminden sonra gelişme ihtimali bulunan kanamaları şöyle sınıflandırabiliriz:

  • Pansumanlı bölgenin kanaması
  • Ekim sonrasında saç köklerinde kanama
  • Ekim bölgesine darbe gelmeye bağlı gelişen kanama
  • Ekimden sonra deri altında meydana gelen kanama

Her insanın vücudu ve metabolizma yapıları birbirinden farklıdır. Saç yapısı, kan pıhtılaşma hızı; bu farklılıklardan birkaçıdır. Ekimden sonra meydana gelen kanamalardan doktorun haberdar olması, süreci kontrol altında tutacaktır. Yukarıda sıraladığımız kanama çeşitlerini aşağıda detaylı bir şekilde açıklayalım ve aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderelim. Diğer merak ettiğiniz birçok soruyu, bizim hastamız olun ya da olmayın, WhatsApp yoluyla ulaştırabileceğinizi ve ücretsiz danışabileceğinizi biliyorsunuz, daha önce de söylemiştik.:)

Saç Ekiminden Sonra Pansumanlı Bölgenin Kanaması

Saç ekiminden sonra saç kökleri ekildiği bölgede açıkta kalır. Donör bölge dediğimiz, kökleri aldığımız ense bölgesi ile pansuman yapıldıktan sonra bandajlanır. Bu bölgede hafif kanama gelişebilir. Saç ekiminden sonra oluşan ödemin yüzde değil, enseye indirdiğini gösteren bu kanama, yüzde şişlik gelişme ihtimalini azaltır. FUE tekniğinden faydalanılarak yapılan saç ekiminde pansuman bölgesinde ciddi bir kanama gelişmez. Küçük ya da büyük kanama ya da sızıntının her çeşidini mutlaka doktorunuza bildirin. Özellikle FUT tekniği ile yapılan saç ekiminde; dikiş atılması, yaralı alanın açılmasına işaret edebileceğinden dolayı doktora başvurmak geciktirilmemelidir.

Saç Ekiminden Sonra Saç Köklerinin Kanaması

Kan pıhtılaşması zor olan kişilerde daha sık görülen bir kanamadır. Bu durum ile karşılaşılmaması için ekimden önce yapılan birtakım tetkikler ile kan pıhtılaşma hızına bakılır. Gerekli görülmesi halinde kan pıhtılaşma hızı bazı ilaçlarla dengelenir. Ancak, bu tedbire rağmen yine de saç köklerinde kanama meydana gelebilir. Normal bir durumdur, dikkat edilmesi gereken faktörler şu şekildedir:

  • Doktorunuzu haberdar edin.
  • Kanı silmeyin, kurumasını bekleyin, kuruduktan sonra koparmayın.
  • Kanayan saç köklerinde kaşıntı hissi olabilir, kaşımayın.
  • Aspirin gibi kan sulandırmaya neden olan ilaçlar kullanmayın.
  • Doktorunuzun reçete ettiği ilaç dışında herhangi bir ilaç kullanmayın.

Saç Ekiminden Sonra Darbe ile Ekim Alanının Kanaması

Saç ekiminden sonra karşılaşma riski en çok ve en sakıncalı olan durum baş bölgesine alınacak darbedir. Ekim bölgesine istenmeyen bir darbe almanız durumunda ikinci hareketten kaçının ve hemen doktorunuza haber verin. Darbe ile beraber hafif seviyede kanama gelişmesi darbenin neden olduğu bir durumdur ve doktora haber verilmeden kanama silinmemelidir. Çünkü, bu durum ekilen saçların baskı görmesine neden olabilir. Hastaneye giderek kontrol ettirmek ve ekilen köklerin zarar görüp görmediğini tespit etmek açısından ilk müdahale uzmanlar tarafından olmalıdır.

Saç Ekiminden Sonra Ekim Bölgesinde Oluşan Kanama

Bu kanama çeşidi nadiren görülse de hastaların kaygılanmasına neden olan bir durumdur. Alında, derinin altında hafif morluk ile gelişen kan oturmaları çoğu zaman kendiliğinden geçebilse de bazı durumlarda doktorun görmesini gerektirebilir. Deri altına baskı uygulamamaya, bir an önce doktorunuza haber vermeye, belirlenecek tedaviye düzenli bir şekilde uymaya özen göstermeniz durumunda bu kanama çeşidi de geçici bir durumdur.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çalışma Saatleri
Hafta içi: 08.00-19.00
Hafta sonu: 09.00-18.00