Kaş ekimi

Kaş ekimi özellikle kadınlar tarafından çok sık tercih edilir. Düzenli ve sürekli olarak aldırılan kaşlarda küsme dediğimiz olay gerçekleşebilir, yaş almaya bağlı olarak kalınlığını ve hacmini kaybedebilir. Kaşları eski görünüme ulaştırmak kaş ekimi ile mümkündür. Ayrıca, çeşitli travmalar, yanıklar ve kazaların neden olduğu kaş kayıpları da ekim ile geri döndürülebilir. Kaş ekiminin sonuçları kalıcıdır, tekrar gerektirmez.

Kaş ekimi nasıl gerçekleştirilir?

Kaş ekiminde FUE tekniği tercih edilir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve işlem süresi yaklaşık 3-4 saat arasında değişir. Kaşa ekilecek kökler, enseden transfer edilir. Nakil edilen köklerin, nakil alanına belli bir açı ve yönde yerleştirilmesi önemlidir. Saç kökleri deriden 45 derece açıyla çıkar; fakat kaşlarda durum daha farklı olup yaklaşık 10-15 derecelik açılarla çıkar. Kaşın iç tarafında yukarıya doğru, ortaya doğru gelince yere paralel, kaşın dışında ise hafif bir şekilde aşağıya yönelmiş şekilleri vardır. Bu yüzden, ekim esnasında kanal açarken dikkat çok önemlidir. Akdi takdirde, yeni çıkacak kaşlar ters yönde veya aşağıya doğru farklı açılarla gelebilir. Tecrübeli bir hekim tarafından yapılacak kaş ekimi, sonuçları başarılı kılacaktır.

Kaş ekimi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Ekimden sonraki bir haftada ufak ve iğne ucu büyüklüğünde kabuklanmalar görmek muhtemeldir. Fakat, kabuklar hızlıca döküldüğü için hastanın sosyal ve iş hayatına dönmesine engel olacak bir durum değildir. İlk iki hafta denize ve havuza girilmemesi, güneş ışığına yoğun bir şekilde maruz kalınmaması, solaryuma girilmemesi ve ağır spor aktivitelerinden kaçınılması önemli noktalardır.

Kaş ekimi şekil vermeye yardımcı olur mu?

Kaş ekimi operasyonu ile kaşa istenen şekil kazandırılabilir. Uçları sivri olan kaşlar küt hale getirilebilir, baş kısmı kalınlaştırılabilir, kavisli kaşa ise düz hal verilebilir.

Kaş ekimi sonrasında kaşlar ne zaman çıkar?

Kaş ekimi operasyonunun üzerinden 3 ay geçtikten sonra kaşlar çıkmaya başlar ve ortalama 7-8 ay içinde kaşlar son halini alır. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi; kaşlar da ekimden 15 gün sonra dökülmeye başlar ve bu 3 ay boyunca devam eder. Ama 3. ay sonrası itibariyle kaşların dökülmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Kaş ekimi ile ekilen kökler, ensede bulunan saçlardan alındığı için saç kadar hızlı uzar. Bu sebeple, 15 günlük periyotlarla kesilerek düzeltilmesi faydalı olacaktır. Bir senenin sonunda kaşlar, nakledildiklerin alanın özelliklerine uyum gösterir. Böylece, kaşların uzama hızları yavaşlar ve düzeltme gereksinimi zamanla kaybolur.

Kişinin beklentisi, kaşındaki eksiklik ve çizeceği alanın genişliğine göre değişmekle beraber 1 kök ekim ücreti ortalama 10 TL’dir.  Ekim için başvuran kişilerin %90 kadarında 300 kök civarı yeterli olmaktadır. Seyrek olan, çok az kaşı olanlar kişiler de kalın tasarlayan erkeklerde daha fazla kıl kökü gerekebilmektedir.

2 Hafta sonrasında rötuş yapılmaktadır. Kişinin beklentisini en üst seviyede tutmak adına 2 hafta sonra gerekirse istenirse 5-10 kıl kökü tekrar ekilerek işlem tamamlanmış olur.

Genellikle estetik kaygılardan dolayı yaptırdıkları için kaş ektiren kadınların sayısı, kaş ektiren erkeklerin sayısından oldukça fazladır. Fakat bu, sadece bayanlar kaş ektirir anlamına gelmez. Dediğimiz gibi doğuştan kaşsız olan ya da kaşlarını sonradan kaybeden erkekler de kaş ekimi yaptırmaktadır.

Uygulama tıpkı saç ekiminde olduğu gibi DHI tekniği ile ekim gerçekleştirilmektedir. İlk önce saç ekiminde olduğu gibi donör bölgeden (genellikle ense bölgesi) kıl kökleri alınmakta ve özel solüsyonda herhangi bir saç kaybı olmaması için bekletilmektedir. Alınan kökler tek tek belirlenen açı ve şekil doğrultusunda ekilir ve ekim uygulaması; kalıcı ve doğal bir görünüm arzu eden kişiler için en doğru tekniklerden biridir. Kaşların, yüzün en önemli bölgelerinden biri olması sebebiyle ekim işlemi oldukça titizlikle, yüzün şekli ve hasta istekleri baz alınarak yapılmalıdır.

Çalışma Saatleri

Hafta içi: 08.00-19.00
Hafta sonu: 09.00-18.00