Tıraşsız Saç Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır? | Dr. Ahmet Ayık

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

0

Hem erkeklerin hem de kadınların en doğal aksesuarı ve yüze ifade vererek duruşunu değiştiren parçası saçtır. Fakat genetik yapı, sağlık problemleri, hormonal bozukluklar gibi birçok etken saç dökülmelerine sebep olmaktadır. Saçların seyrekleşmesi ya da bir bölgenin tamamen dökülmesi şeklinde görülen saç kayıpları kişilerin psikolojini kötü bir şekilde etkilemektedir. Tıraşsız saç ekimi işlemi ile kişiler saç ekimi işlemi yaptırabilir ve saç dökülmesi sorunlarına çözüm bulmaktadır.

Tıraşsız saç ekimi nedir?

Tıraşsız saç ekimi işlemi, köklerin alınacağı bölge olan donör bölge ve ekim yapılacak bölgelerin hiçbir şekilde tıraş edilmeden yapılan bir saç ekimi yöntemidir. Saç ekimi işleminde, işlem tamamlanırken kişinin dış görünümünü korumak için bu yöntem tercih edilmektedir. Tipik olarak, bu yöntem çok fazla folikül transfer etmeyen nakil işlemleri için kullanılmaktadır. Tıraşsız saç ekimi ön çizgisinde, sadece tepe bölgesinde ve kafasının çeşitli noktalarında kısmi dökülmeler ya da genel seyreklik halinde seyreden saç dökülmelerinde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Çok sayıda saç kökü kullanılan geniş alanlarda saç ekimi için bu teknik kullanılamaz. Tıraşsız saç ekimi yapabilmek için öncelikle saç kökü, ekim yapılacak bölge ve saçın yapısının incelenmesi gerekmektedir. 3.000’den fazla saç kökü kullanacak işlemler için bu yöntem uygun olmayabilmektedir.

Tıraşsız saç ekimi yöntemleri nelerdir?

Tıraşsız saç ekimi işlemde genellikle iki farklı yöntem kullanılır. Bunlar kısmi tıraşlı saç ekimi ve tıraşsız saç ekimi işlemleridir.

  • Kısmi Tıraşlı Saç Ekimleri: Tam tıraşsız saç ekimlerinde kullanılan greft sayısı 1000’den az olmalıdır. Ayrıca insan saçının ince olması ve ekim alanının küçük olması işlemi daha çok kolaylaştırmaktadır.
  • Tıraşsız Saç Ekimi: Tıraşsız saç ekiminde kullanılan yöntem ne olursa olsun, önce kökler toplanır ve ekim yapılacak alana açık bir kanaldan yerleştirilir. Son olarak saç ekimini tamamlayacak ve iyileşme sürecini başlatacak çeşitli uygulamalar yapılarak yapılır.

Her iki yöntemde de saç tipine göre özel olarak tasarlanmış farklı çaplarda iğneler kullanılmaktadır. Bu iğneler kullanılarak saç kökleri istenilen yerden alınarak ekim yapılacak alana yerleştirilmektedir. Saç ekiminde kullanılan iğneler kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu yöntemin kullanıldığı saç ekiminde DHI veya Choi yöntemi olarak adlandırılan benzer bir uygulama kullanılmaktadır.

İşlem uzun saçlara yapıldığından görünüm olarak herhangi bir farklılık olmamaktadır. Tıraş olmayarak saçın doğal görünümü bozulmaz ve tekrar uzamasına gerek kalmaz. Ekimden kısa bir süre sonra, yaklaşık 7-10 gün içerisinde saç ekiminin hemen hemen tüm izleri kaybolur ve saçlar doğal olarak ortaya çıkmaya başlayacaktır. Kullanılacak kök sayısı ve ekim yapılacak alan sınırlı olduğu için iyileşme süreci çok daha hızlıdır. Aynı zamanda kadınlar için de rahatlıkla tercih edilebilecek bir işlemdir. Özellikle kadınlarda bu yöntemle ekim yapıldığında ekim bölgesi başka saçlarla kaplandığı için görünümde çok sınırlı değişiklikler olacaktır.

Tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi tıraşsız saç ekimlerinde de doğal ve gür saç görünümü amaçlanmaktadır.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çalışma Saatleri
Hafta içi: 08.00-19.00
Hafta sonu: 09.00-18.00