0

Sakal ekimi bir çok farklı sebepten yapılabilir. Erkeklerin yüzlerinde sakal bölgesinde bazı kısımlarında çeşitli sebeplerden dolayı sakallar çıkmayabilmektedir. Bu durumda, şekil bozukluğuna sebep olduğu için kişilerde psikolojik olarak olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Sakal eksikliği çözümü olarak da sakal ekimi yöntemi mevcuttur. Bu yazıda sakal ekimi hakkında ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır.

Sakal ekimi nasıl yapılır?

Sakal ekimi işlemi, sakalı bulunmayan kişilerde durumlarda kesin çözüm veren bir işlemdir. Bu ekim sayesinde sakalın çıkmadığı ya da seyrek sakal çıkan bölgelerde yapılan uygulamalar ile problem ortadan kaldırılmaktadır. Sakal ekim işlemini yapmak için öncelikle enseden donör bölgeden saç kökü alınmaktadır. Daha sonra alınan bu kökler kılların olmadığı bölgelere uygulanır ve böylelikle doğal sakal görünümüne sahip olunmaktadır. Ayrıca yapılan işlemde dikkat edilerek greftler alındığı için alınan bölgede herhangi bir iz oluşmamaktadır. Bölgesel olarak sakal kaybı varsa, geri kalan bölgenin sıklığına uygun olarak kök sayısı belirlenir ve uygulama yapılmaktadır. Eğer kişinin yüzünde hiç sakal yoksa istediği sıklığa göre kök sayısı belirlenmektedir ve işlem yapılmaktadır. Sakalın tamamen olmadığı durumlarda yaklaşık olarak 1000 ila 3000 köke ihtiyaç duyulmaktadır.

Sakal ekiminde yaş sınırı var mı?

İnsan yüzünde bulunan yara ya da yanıklar sebebiyle de sakal çıkmıyor olabilir ve bu tür sorunlarda kişilere sakal ektirme işlemi önerilmektedir. Sakal ekimi işlemi 20-22 yaş aralığından itibaren başlamaktadır.

Sakal ekim işlemi tamamlandıktan sonra pıhtılaşmış kan sebebiyle sakal ekim işleminin yapıldığı alan kırmızı olarak görülmektedir. 24 veya 48 saat sonra pıhtılaşma olan bölgelerde yapılan temizleme aracılığıyla kırmızılık geçecektir ve sakallar görülecektir. Vücut, ekimi yapılan sakal köklerini besleyeceği için ekilen yerlerde kanamalar meydana gelebilmektedir. Bu kanamalar yaklaşık olarak 1-2 hafta içerisinde ortadan kalkmaktadır. Ayrıca bu dönemde sakal ekim işlemi yapılan bölgelerde sivilceler görülebilir ve bu durum doğaldır.

Yeni sakallar zamanla kalın ve sertleşen kıl yapısını almaktadır. Düzenli ve dikkatli tıraş olunması ile sakal kökleri güçlenmektedir. Yüz bölgesinin tahrip olmaması ve sakal ekimi işleminin başarılı bir sonuç vermesi için saç ekimi işlemi gerçekleştikten sonra 3-4 hafta boyunca tıraş olunmaması gerekmektedir. Saç ekimi işleminden 3-4 hafta sonra geçtikten sonra doktorunuza danışarak tıraş olmanız gerekmektedir.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çalışma Saatleri

Hafta içi: 08.00-19.00
Hafta sonu: 09.00-18.00